Američtí vědci mají ale jasno. Lidé, kteří pravidelně konzumují čokoládu, trpí depresemi více než ostatní. Tvrdí to ve studii publikované v časopise Archives of Internal Medicine.

Vědci z Kalifornské univerzity uvedli, že deprese ve větší míře zjistili u lidí, kteří snědí nejméně tabulku čokolády týdně. Ti jsou podle výzkumu k depresím náchylnější než lidé, kteří konzumují čokoládu jen občas.

Nejvíc depresemi ve skupině tisíci zkoumaných pacientů trpěli lidé, kteří zkonzumovali více než šest tabulek čokolády měsíčně.

Vědci se nyní snaží prokázat, proč spojení mezi čokoládou a depresemi existuje. Jedním z možných vysvětlení prý může být i to, že depresivní lidé sáhnou po čokoládě častěji než ti ostatní.

Vědci ale nevylučují, že čokoláda může přímo deprese vyvolávat.