Dnes vaří
Titus Eliáš šéfkuchař restaurace Na kopci

V dubnu a květnu roste medvědí česnek na mnoha místech v Česku, třeba v Praze se s ním setkáte na petřínském kopci, zejména v jeho horní části. Jediným rizikem při sběru této bylinky může být její podobnost s konvalinkou. Jejich listy se totiž dají snadno zaměnit. Určující je proto aroma: listy medvědího česneku mají nezaměnitelnou česnekovou vůni. Zcela bezpečně je pak pořídíte u zelináře.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se