Dobré steaky se dají udělat jenom z dobrého masa, takže když na ně má dojít, vydávám se přes půl Prahy do Kšánovic břevnovského řeznictví. Nikde jinde v Praze jsem nezažila, aby si dal řezník tu práci a vyptal se, kdy chci maso připravovat, a pak vybral kus přiměřeně zralý. Uzrálé maso je přitom u steaků jedním z klíčů k úspěchu. Pokud ho nemáte, můžete ho dát marinovat nebo tenderizovat, což vyhlídky na slušný steak trochu vylepší.
Steak je samozřejmě možné připravit z roštěnce, ořechu nebo zadního hovězího, já mám nejradši, když je udělaný ze svíčkové, která je jemná a libová. Na druhou stranu nemá tak výraznou chuť jako roštěnec.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.