Podívejte se na malý přehled tradičních velikonočních jídel, o kterých jste možná ještě nikdy neslyšeli. Jednak proto, že jde o regionální speciality, ale také proto, že tradice mazance, nádivky a malovaných vajíček poslala řadu starších pojmenování velikonočních jídel i některé z dříve oblíbených receptů do zapomnění.

Hlavička: Jiný název pro velikonoční nádivku. Říká se jí také sekanice, sekanina, nebo velikonoční snítek. Bývávala typickým pokrmem Bílé soboty.

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se