Bramborová kaše může být královským pokrmem. Ne nadarmo je autorství zřejmě nejvznešenější bramborové kaše na světě připisováno francouzskému šéfkuchaři Joelu Robuchonovi, jedné z největších světových kuchařských celebrit současnosti. Ale nemusíme až do Francie, abychom bramborovou kaši dokázali povýšit hodně nad úroveň lepidel, které běžně servírují v českých pohostinstvích.

„Kaše v hospodách je špatná prostě pro to, že si s ní kuchař nepohraje,“ vysvětluje mi šéfkuchař Titus Eliáš v restaurace Na konci v Lochkově, malé obci na okraji Prahy. Jeho bramborovou kaši by si s lepidlem rozhodně nikdo nespletl. Ptám se ho, jak si pohrát s bramborami, aby výsledkem byla jemná, nasládlá a smetanová chuť, která pohladí na jazyku i na duši.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se