Jíst se dá mnoho druhů šneků, od maličkým petit gris až po africkou oblovku žravou dorůstající až dvaceti pěti centimetrů. Ale jen málo z nich má pověst kulinářské speciality. Jejich přitažlivost spočívá spíš v neobvyklosti masa, které se v dějinách využívalo spíše než kdy jindy v dobách nedostatku potravy.

Šneky přidávali na jídelníček ve středověkých klášterech během půstu před Velikonocemi, námořníci si je brali na paluby lodí a šnek pročištěný rozmarýnem je také tradiční součástí paelly.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se