Na grilu se dá připravit prakticky všechno, od klasického steaku přes pořádný kus masa až třeba po pizzu nebo koláč. Chce to jen vědět, jak gril použít, aby třeba několikakilogramový kus krkovičky nebyl na povrchu spálený na uhlí a přitom uvnitř nedopečený.

Základním trikem, jak si rozšířit obzory za grilování kousků masa a zeleniny, je zvládnutí techniky přímého a nepřímého grilování. Zní to možná sofistikovaně, podstata je ale opravdu jednoduchá. Jde o rozmístění uhlí v grilu. "Buď se griluje na souvislé vrstvě rozpáleného uhlí rozprostřené přímo pod grilem, nebo se z uhlí vytvoří hromádky po stranách a suroviny se nepečou přímo nad nimi," říká Lukáš Vokrouhlík, šéfkuchař Grill Akademie Weber.

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se