Tradiční kapr s bramborovým salátem, hovězí svíčková, řízek, gratinované jehněčí kotletky, dančí hřbet, mušle a další kulinářské speciality jsou v nabídce vánočního menu českých restaurací. Zájem strávit Štědrý večer mimo domácí kuchyni podle restauratérů roste rok od roku i v českých rodinách. Mnohé z nich už proto hlásí: Máme plno.

"Začíná to být velmi moderní. Dnešní ženy si už uvědomily, že je lepší si dát večeři v restauraci a potom přijít domů, vzít z ledničky chlebíčky a víno a mít pohodu," říká majitel Velké klášterní restaurace na pražském Strahově Vladimír Šalanský. Devadesát procent hostů, kteří tu 24. 12. povečeří, jsou podle něj Češi. A kapacita už je plná.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se