Mimořádně talentovaný dvaatřicetiletý izraelský kuchař Gilad Peled pracoval v několika michelinských restauracích a od dubna se stal šéfkuchařem Bellevue. A hned po svém příchodu vyhlásil velmi ambiciózní cíl. Získat pro Bellevue michelinskou hvězdu. A to co nejrychleji.

Čekání na Michelina

„Michelin je známka kvality, a protože se v Bellevue snažíme neustále posouvat kvalitu výše a výše a nabízet našim hostům skutečně špičkové gastronomické zážitky, domnívám se, že si hvězdu zasloužíme. A doufám, že nás Michelin svou hvězdou poctí už v příštím roce,“ vyhlásil několik měsíců po svém nástupu.

A jaké jsou reálné šance? Pokud by Bellevue fungovalo v Berlíně či ve Vídni, hvězdu by téměř stoprocentně dostalo. Praha je však stále tak trochu v michelinském stínu, takže musíme počkat až do poloviny března, kdy bude zveřejněn nový žebříček.

Tip

Výjimečnou událostí jsou místní Wine Cluby, speciální program degustačních menu postavených na sezonních surovinách (třeba lanýžích) nebo na špičkových vínech (champagne).

Nicméně v Bellevue už se vaří tak, jako by hvězdu měli, a ke krásnému výhledu na Pražský hrad (zvláště z nádherné letní terasy) a příjemnému, neokázale luxusnímu prostředí se přidala jako hlavní trumf dokonalá kuchyně. Giladovou silnou stránku není jen špičková práce s prvotřídní surovinou a skutečně noblesní prezentace jídel, ale především kreativní kombinace nejrozmanitějších chuťových odstínů.

Většina jídel připomíná malířskou paletu, a to jak svou barevností, tak právě pestrým chuťovým projevem. Navíc za devět měsíců práce jsou všechna jídla dotažená k dokonalosti.

Mistrovské kombinace

A co tedy ochutnat? Záleží pouze a jedině na hostových preferencích, neboť všechna jídla splňují maximální kritéria. Příznivce vegetariánských pokrmů určitě zaujme rizoto z jeruzalémského artyčoku či originální salát z hořkých listů v kombinací s červenou řepou.

Milovníci plodů moře musí zase vyzkoušet famózní mušle svatého Jakuba, jejichž lahodné maso doprovází pyré ze sladké kukuřice a houby shiitake, vše ve značně přetransformované podobě.

Podívejte se, jak se párují vína s jídlem v restauraci Bellevue:

Restaurace Bellevue 2

Pokud máte rádi francouzskou klasiku, nesmíte opomenout zdejší foie gras, které jsou možná vůbec nejlepší v celé Praze a překvapí jak kvalitou samotných foie gras, tak pohádkovým doprovodem, neboť v kruhu kolem teriny z kachních jater stojí jako apoštolové na stráži barevné jednohubky vytvořené z nakládaného ananasu, krvavého pomeranče, šťovíku a dalších ingrediencí.

Zbývá vám ještě 50 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se