V jednom z nejromantičtějších míst staré Prahy najdou hosté hned dvě restaurace - zatímco Terra je zaměřena na italskou gastronomii, luxusní Piano Nobile nabízí průřez českou a mezinárodní kuchyní v gurmet podobě.
Speciality české kuchyně necháme tentokrát stranou a pustíme se do průzkumu mezinárodně laděných jídel, při jejichž přípravě se šéfkuchař snaží používat netradiční suroviny i kreativní kombinace.
A také často pracuje s vínem či révou, jež má i na talíři připomínat, že se nacházíte uprostřed nejstarší české vinice.
Z předkrmů zaujme neotřelé chuťové propojení teriny z kachních jater s nasládlými ořechy, foie gras jsou totiž obalené v drcených pistáciích a na talíři je doprovází omáčka z portského vína doplněná karamelizovanými kuličkami vína, které jinak nasládlému pokrmu dodávají příjemnou svěžest.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.