Bavorský krém, anglické šodó, klasický pudink, vlastně je to vše hodně podobné. Smetana, mléko, cukr, vanilka, lehce zahustit, záleží ovšem na detailech, textuře, konzistenci.

V překladu panna cotta znamená vařená smetana. Tenhle sametový dezert má spoustu podob. Může být citronový i jahodový, čokoládový, kávový či karamelový, levandulový, růžový nebo třeba jasmínový, a dokonce i fenyklový. Dvou-, troj-, čtyřbarevný… A také s jahodami, mangem, třešněmi, rebarborou, višněmi, borůvkami… Někdo dává rum, jiný přidává podmáslí, další trochu jogurtu nebo růžovou vodu. Variací má nepřeberně, ale jedno je dané − dostane vás jeho jemnost, lehkost, svěžest. Ideální moučník pro léto.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se