Maso mají křehké a chutné, a tak je staří Egypťané chovali již v patnáctém století před Kristem. Dnes jsou perličky rozšířené hlavně ve Francii, odkud je nejvíc dovážíme, ale i v Itálii a Americe. Tato plachá drůbež bývá z chovů chutnější, ve volné přírodě je "vyběhanější", a tedy tužší. Zároveň je dobrou alternativou k pernaté zvěři, a to díky výraznější chuti. Dá se říct, že stojí kdesi na pomezí mezi drůbeží a zvěřinou − maso je lehké jako drůbeží a chutí pak už spíše odkazuje k tmavým masům, zejména k bažantímu. Výhodou je nízký obsah tuku a naopak vyšší podíl bílkovin než u kuřete.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se