- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Nově všechny články v audioverzi
Sekt, nebo šampaňské? Zaperlete před přáteli a naučte se rozeznávat šumivá vína
[name_short]
[notes.note_1]
[notes.note_2]
[name]
[notes.note_1]
[email]
Přihlášený uživatel
[number]
Platnost do: [valid.month]/[valid.year]
Možnost kdykoliv zrušit
Upozornění 2 dny před automatickou obnovou předplatného
Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.
Beru na vědomí, že budu dostávat obchodní sdělení, týkající se objednaných či obdobných produktů a služeb společnosti Economia, a.s. Odmítnout zasílání
Můžete si prohlédnout kompletní nabídku,
která obsahuje předplatné i na delší období a tištěné vydání.
Jste přihlášený
Pokud potřebujete poradit, napište nám, nebo zavolejte na +420 233 071 111
Pokud potřebujete poradit, napište nám, nebo zavolejte na +420 233 071 111
Podávání šumivého vína či šampaňského je neodmyslitelnou částí každého slavnostního večera.
Mezi sektem, šampaňským či cavou je ale velký rozdíl.
Rozeznat je ale nemusí být žádná velká věda.
Zbývá vám ještě 95 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
Máte již předplatné?
Přihlásit se
Související články
Svůj styl vaření šéfkuchař Miroslav Kalina nazývá novou pražskou kuchyní. Zkušený šéfkuchař preferuje jednoduchost a práci s původními recepty,...
30. 12. 2015 ▪ 4 min. čtení
V Praze a Brně začíná festival šampaňského Grand Jour de Champagne
Návštěvníci festivalu budou moci nahlédnout do barokního Buquoyského paláce v Praze a hotelu Premier Hotel International Brno. Kromě degustace...
4. 11. 2015 ▪ 2 min. čtení
Čokoláda pro Afriku udrží tvar a chuť i v horku. Experti na ní pracují několik desetiletí, teď ji prodávají Švýcaři
Švýcarská společnost Barry Callebau přichází na trh s čokoládou, která se neroztopí ani ve 38 stupních Celsia. Vědci a cukráři se snaží vynalézt...
29. 12. 2015 ▪ 3 min. čtení
Téma: gastronomie
Zakladatel „kuchařů bez hranic“ se pyšní michelinskými hvězdami i nominací na Nobelovu cenu míru. Jeho jídlo pomáhá na Ukrajině nebo v Gaze
Hvězdný představitel vysoké gastronomie Španěloameričan José Andrés se svou neziskovkou World Central Kitchen už vařil pro lidi postižené zemětřesením na Haiti, hurikánem v Portoriku i válkou na Ukrajině. Organizace pomáhá i v Gaze, kde izraelská...
9. 4. 2024 ▪ 5 min. čtení
Den navíc nepomohl. Podnikatelům v gastru se nedařilo ani v únoru. Kdo je výjimkou?
27. 3. 2024 ▪ 3 min. čtení
#jídlove Lukáše Hejlíka: Flek je jako celé Brno: hravý, drzý, odvážný a udržitelný
28. 3. 2024 ▪ 2 min. čtení
Popeyes se nebojíme, říká šéfka českého McDonald’s. Řetězec zvýšil tržby a plánuje nové pobočky
28. 2. 2024 ▪ 4 min. čtení
24 hodin v St. Moritz: Průvodce exkluzivním vrcholem světa
6. 3. 2024 ▪ 6 min. čtení
Téma: gastronomie
Zakladatel „kuchařů bez hranic“ se pyšní michelinskými hvězdami i nominací na Nobelovu cenu míru. Jeho jídlo pomáhá na Ukrajině nebo v Gaze
Hvězdný představitel vysoké gastronomie Španěloameričan José Andrés se svou neziskovkou World Central Kitchen už vařil pro lidi postižené zemětřesením na Haiti, hurikánem v Portoriku i válkou na Ukrajině. Organizace pomáhá i v Gaze, kde izraelská...
9. 4. 2024 ▪ 5 min. čtení
Den navíc nepomohl. Podnikatelům v gastru se nedařilo ani v únoru. Kdo je výjimkou?
27. 3. 2024 ▪ 3 min. čtení
#jídlove Lukáše Hejlíka: Flek je jako celé Brno: hravý, drzý, odvážný a udržitelný
28. 3. 2024 ▪ 2 min. čtení
Popeyes se nebojíme, říká šéfka českého McDonald’s. Řetězec zvýšil tržby a plánuje nové pobočky
28. 2. 2024 ▪ 4 min. čtení
24 hodin v St. Moritz: Průvodce exkluzivním vrcholem světa
6. 3. 2024 ▪ 6 min. čtení
Vybíráme z HN
Vstávat a cvičit, nebo počkat na večer? Nová studie zkoumala, kdy je sportování nejzdravější
Ráno, nebo večer? Tohle dilema řeší rekreační sportovci i lékaři zkoumající zdravotní přínosy sportu. Tongyu Ma z Hong Kong Polytechnic...
19. 4. 2024 ▪ 2 min. čtení
Ministerstva mají doložit, k čemu si vydržují výzkumáky. První dva jsou před sloučením
Dvě instituce pod ministerstvem práce mají podobná jména a zabývají se i podobnou oblastí. Výzkumný ústav bezpečnosti práce a Výzkumný ústav...
24. 4. 2024 ▪ 5 min. čtení
Penzijní problém snad naposledy a „polopatě“
S diskusemi o reformách penzijního systému má Česko dlouholeté zkušenosti. S jejich realizací v podstatě pouze jednu, která navíc dopadla...
24. 4. 2024 ▪ 2 min. čtení
Ranní brífink
Povinný druhý pilíř je nejnebezpečnější formou spoření. Peníze si vždycky může přivlastnit stát
Penze, důchodová reforma i nový zákoník práce, který mimo jiné navrhuje zjednodušení propouštění i nabírání či úpravu rodičovské dovolené....
24. 4. 2024 ▪ 15:09 min.