Pizza, těstoviny, tiramisu… jsou italské pokrmy, které se v Česku zabydlely rychle a evidentně natrvalo. Jsou dobré, efektní a připravené cobydup. Ale pořád je tu řada surovin, jídel a gastronomických zvyklostí, v nichž bychom si z Italů měli brát příklad i proto, že vnášejí do našeho jídelníčku mnohem větší pestrost, a navíc i nesporné benefity pro zdraví.

Například konzumace telecího masa. Je jedním z nejhodnotnějších, nejkvalitnějších, nejchutnějších mas, což Italové vědí a taky se podle toho chovají. Zatímco oni jej mají na jídelníčku pravidelně a patří k jeho největším konzumentům, v Česku je to přesně naopak, což zdaleka nemá na svědomí pouze jeho vyšší cena.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se