Cesta do otroctví v hospodě
Sněmovnou neprošel protikuřácký zákon. Na sociálních sítích triumfují milovníci "individuální svobody", podle kterých jsou restaurace soukromým prostorem a je jen na rozhodnutí majitelů, jestli se tam bude kouřit, nebo ne. Stát do toho prý nesmí zasahovat. To je ale věcný omyl - restaurace je veřejně přístupný prostor a stát tam určuje pravidla hry. Třeba takové hygienické normy. Nikomu nepřijde divné, že se vám kuchař nesmí "svobodně" vykálet do guláše a pak argumentovat, že pokud se vám to nelíbí, můžete přece jít jíst jinam. V čem je rozdíl oproti kouření?
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 80 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.
Beru na vědomí, že budu dostávat obchodní sdělení, týkající se objednaných či obdobných produktů a služeb společnosti Economia, a.s. Odmítnout zasílání
Můžete si prohlédnout kompletní nabídku,
která obsahuje i tištěné vydání.
Pokud potřebujete poradit, napište nám, nebo zavolejte na +420 233 071 111
Pokud potřebujete poradit, napište nám,
nebo zavolejte na +420 233 071 111