Příběh kavárny Styl & Interiér je značně netypický. V přízemním prostoru měšťanského domu ve Vodičkově ulici původně vznikl jen showroom bytové designerky, který obohatila malá "kavárnička" určená pro privátní zákazníky. Jenže když později majitelé podniku obnovili prostornou a značně zpustošenou zahradu ve vnitrobloku, rozhodli se svůj podnik zpřístupnit široké veřejnosti.
Dekorace ke koupi
Vyzkoušejte slavné rybízové víno z bratislavského Děvína, které se již před 200 lety dodávalo na vídeňský císařský dvůr.
Loni v létě otevřeli standardní kavárnu, jejímž hlavním klenotem je právě kouzelná zahrada s romantickým altánem a řadou poetických zákoutí. Zatímco vnitřní prostor má kapacitu 40 míst, na zahradu se vejde 80 hostů. Celý interiér i exteriér podniku je navíc vybaven nábytkem a dekoracemi stejnojmenné společnosti, které jsou samozřejmě na prodej, takže i samotná vizuální podoba podniku prochází neustálou obměnou.
Gastronomická nabídka kavárny je postavena na třech pilířích – první představují snídaně s domácím chlebem, oblíbenými pomazánkami (frčí vajíčková s pažitkou či tradiční rozhuda), s omeletou či s pohankovou palačinkou se skořicí a hruškami.
Cheesecake s pepřem
Quiche plný zeleného chřestu, šunky a parmezánu, podávaný se salátkem z čerstvého špenátu, rukoly a pažitky 145 korun
Pomalu dušené toskánské hovězí, marinované v červeném víně Primitivo, podávané se smaženou polentou 175 korun
Druhým pilířem je týdenní nabídka se dvěma až třemi hlavními jídly – zaujme čerstvá pasta s pancettou, cuketou a cherry rajčátky či pomalu dušené toskánské hovězí marinované v červeném víně a podávané se smaženou polentou. A potěší také sezonní quiche, třeba se špenátem a slaninou či skvostný quiche s chřestem, šunkou a parmezánem.
Největším hitem a současně třetím pilířem jsou výrobky místní cukrářky, a to jak stálice v podobě mrkvového dortu s muškátovým krémem a nakládaným pomerančem či makovo-hruškového dortu se skořicovým karamelem a mascarpone, tak také průběžně obměňované kreativní novinky – třeba čokoládové brownies s pekanovými ořechy a rebarborovou omáčkou či malinový cheesecake s růžovým pepřem.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 50 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.
Beru na vědomí, že budu dostávat obchodní sdělení, týkající se objednaných či obdobných produktů a služeb společnosti Economia, a.s. Odmítnout zasílání
Můžete si prohlédnout kompletní nabídku,
která obsahuje i tištěné vydání.
Pokud potřebujete poradit, napište nám, nebo zavolejte na +420 233 071 111
Pokud potřebujete poradit, napište nám,
nebo zavolejte na +420 233 071 111