Příběh kavárny Styl & Interiér je značně netypický. V přízemním prostoru měšťanského domu ve Vodičkově ulici původně vznikl jen showroom bytové designerky, který obohatila malá "kavárnička" určená pro privátní zákazníky. Jenže když později majitelé podniku obnovili prostornou a značně zpustošenou zahradu ve vnitrobloku, rozhodli se svůj podnik zpřístupnit široké veřejnosti.

Dekorace ke koupi

Tip

Vyzkoušejte slavné rybízové víno z bratislavského Děvína, které se již před 200 lety dodávalo na vídeňský císařský dvůr.

Loni v létě otevřeli standardní kavárnu, jejímž hlavním klenotem je právě kouzelná zahrada s romantickým altánem a řadou poetických zákoutí. Zatímco vnitřní prostor má kapacitu 40 míst, na zahradu se vejde 80 hostů. Celý interiér i exteriér podniku je navíc vybaven nábytkem a dekoracemi stejnojmenné společnosti, které jsou samozřejmě na prodej, takže i samotná vizuální podoba podniku prochází neustálou obměnou.

Gastronomická nabídka kavárny je postavena na třech pilířích – první představují snídaně s domácím chlebem, oblíbenými pomazánkami (frčí vajíčková s pažitkou či tradiční rozhuda), s omeletou či s pohankovou palačinkou se skořicí a hruškami.

Cheesecake s pepřem

Z nabídky

Quiche plný zeleného chřestu, šunky a parmezánu, podávaný se salátkem z čerstvého špenátu, rukoly a pažitky    145 korun

Pomalu dušené toskánské hovězí, marinované v červeném víně Primitivo, podávané se smaženou polentou    175 korun

Druhým pilířem je týdenní nabídka se dvěma až třemi hlavními jídly – zaujme čerstvá pasta s pancettou, cuketou a cherry rajčátky či pomalu dušené toskánské hovězí marinované v červeném víně a podávané se smaženou polentou. A potěší také sezonní quiche, třeba se špenátem a slaninou či skvostný quiche s chřestem, šunkou a parmezánem.

Největším hitem a současně třetím pilířem jsou výrobky místní cukrářky, a to jak stálice v podobě mrkvového dortu s muškátovým krémem a nakládaným pomerančem či makovo-hruškového dortu se skořicovým karamelem a mascarpone, tak také průběžně obměňované kreativní novinky – třeba čokoládové brownies s pekanovými ořechy a rebarborovou omáčkou či malinový cheesecake s růžovým pepřem.

Chcete číst dál?

Ještě na vás čeká 50 % článku.

První 3 měsíce, pak 199 Kč měsíčně

S předplatným získáte

  • Web Ekonom.cz bez reklam
  • Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
  • Možnost ukládat si články na později
Nebo
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.