Kdo o téhle hospůdce nikdy neslyšel, může si při vstupu dovnitř pomyslet, že narazil na nějakou rychloobrátkovou knajpu. Hned za vchodem vpravo výčep, za rohem místnůstka s jediným oknem a pěti úzkými stoly, jejichž povrch navozuje vzpomínky na fádní umakartový nábytek z éry socialismu, stěny s prostým dřevěným obložením a věšáky na šaty, nahoře na zdi kovový větrák. Konzumuje se tu hojně na stojáka, už dopoledne se kolem výčepu tvoří hrozen návštěvníků. Popelníky a charakteristický odér zase napovídají, že hlavně večer tu bývá dost zakouřeno.
Skepsi neznalého hosta, tedy pokud je aspoň trochu všímavý, nahlodá několik detailů. Předně se tu čepuje Prazdroj, ten zpravidla v nějakých špeluňkách nenajdete. Trochu podezřele se jeví i chlapík s natočeným knírem obsluhující pípu, který dělá dojem zkušeného mistra. A namísto obvyklého utopence nebo nakládaného hermelínu se jako první na tabuli nabízí talián.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 70 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.
Beru na vědomí, že budu dostávat obchodní sdělení, týkající se objednaných či obdobných produktů a služeb společnosti Economia, a.s. Odmítnout zasílání
Můžete si prohlédnout kompletní nabídku,
která obsahuje i tištěné vydání.
Pokud potřebujete poradit, napište nám, nebo zavolejte na +420 233 071 111
Pokud potřebujete poradit, napište nám,
nebo zavolejte na +420 233 071 111