Pivovar Frankies leží skoro v centru Břeclavi, zastrčený ve dvoře mezi pekařstvím a dalšími obchody. Uvnitř panuje ve středu dopoledne čirý ruch: plní se sudy, vaří pivo, dveře si podávají zákazníci, kteří na rudlech odvážejí sudy piva i bedny s lahvemi. Majitel Štěpán Přikryl nabízí pivo přímo z tanku a při tom vypráví o plánech na vybudování malého posezení a prodejny v přední části pronajaté místnosti s vysokými stropy.
"Vaříme už dva roky a ušli jsme za tu dobu velký kus cesty. Stále si ale připadáme, že jsme na začátku," popisuje neustálý vývoj, jímž jeho pivovar prochází. Pořád je prý co zlepšovat, přikupovat a vyvíjet.
Je až neuvěřitelné, že chod pivovaru s maximálním výstavem 1000 hektolitrů ročně zvládají pouze dva lidé − vedle majitele Štěpána Přikryla, který čím dál více času musí věnovat "úředničině", tu na plný úvazek pracuje už jen sládek Adam Jonáš. A občas vypomáhají brigádníci. Pozoruhodná je i další skutečnost: ani jeden z nich nemá vzdělání v oboru. Například majitel je původně vystudovaný žurnalista. Jak se tedy dostali k vaření piva?
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 80 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.
Beru na vědomí, že budu dostávat obchodní sdělení, týkající se objednaných či obdobných produktů a služeb společnosti Economia, a.s. Odmítnout zasílání
Můžete si prohlédnout kompletní nabídku,
která obsahuje i tištěné vydání.
Pokud potřebujete poradit, napište nám, nebo zavolejte na +420 233 071 111
Pokud potřebujete poradit, napište nám,
nebo zavolejte na +420 233 071 111