Dejme šanci Bottles

Pražská ulice Na Poříčí je lukrativní zóna s mnoha obchody, bary a restauracemi, byť některé jsou spíše turistickými pastmi, zvlášť na "nablýskanějším konci" u Palladia. Ale už o blok dál najdeme skvělý Imperial, kde úřaduje Zdeněk Pohlreich (expandující navíc za roh do Zlatnické se svým novotou zářícím podnikem Next Door), a kousek za ním nenápadnou, ale vyhlášenou thajskou restauraci Siam Orchid. Tu Gourmetguru miluje. Ovšem konec Poříčí, orámovaný mostem magistrály a Těšnovem, je už pro podnikání v gastronomii mnohem větší oříšek.

Štěstí tu dva měsíce zkouší nový vinný bar, s elegantním logem a střízlivým designem. Projekt dovozce vín WineWorld.cz a jeho majitelky Martiny Konrádové se jmenuje Bottles. Jestli tu v okolí něco nechybí, pak jsou to kancelářské budovy se sídly řady zvučných firem, a pro jejich zaměstnance by se Bottles mohl stát příjemným místem na skleničku po práci. Nabídka vín je uměřeně skromná, což není kritika, ba naopak. K dispozici jsou paštiky, salámy či sýry, v dobré kvalitě a za rozumnou cenu. Gourmetguru si sem už dvakrát zašel na sklenku před usnutím a trochu mu rvalo srdce, že příjemný prostor baru je poloprázdný, až prázdný. Bottles si zaslouží šanci!

Káva na míru

Když se Gourmetguru nedávno procházel Třeboní, nepraštil ho do nosu odér z místních rybníků, jak by v době výlovu očekával, ale vůně kávy. Linula se z místního podniku Aroma Coffee a nešlo tomu odolat. Majitel Petr Mikeš zde praží a nabízí různé druhy arabiky, robusty i vlastní originální směsi. Kávu si zde můžete objednat a také odnést přímo na míru − podle požadované hrubosti a hořkosti koncovky, extra silnou, či naopak velmi jemnou… Gourmetguruovi se podařilo trefit do vyhovující kombinace, a navíc ve stínu nepřehlédnutelných kávovníků, jež zdobí interiér, se od pana kavárníka dozvěděl i pár kávových vychytávek.

Zbývá vám ještě 10 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se