Pozvat na oběd majitele restaurace má dvě úskalí. Zaprvé bude trvat na tom, že budeme jíst v jeho podniku. A pak nebude chtít, abyste oběd zaplatili. V tom prvním bodě jsme v souboji se Zlatkem Míčkou prohráli, v tom druhém jsme si však prosadili svou. A tak jsme v příjemném bistru Galerie vín, které je v kancelářské budově Millennium Plaza v centru Prahy, měli šanci pohostit jeho majitele.

A na stole nesměli chybět šneci, na které se podnik specializuje. V nabídce jsou asi v pěti různých úpravách. Trochu ohrnuji nos, ke šnekům se mé gurmánské "já" prostě ještě "neprojedlo". A pak mě taky nebaví šťourat je z ulit. "To se vůbec nebojte, v ulitách nejsou. Pracujeme se šneky jako s každým jiným masem. A k vínu jsou dokonalí," říká Zlatko Míčka.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se