Na pelmeně do Štěpánské

jarvis_588a15a8498ed93c396627c4.jpeg

Na farmářských trzích na pražském Vítězném náměstí Gourmetguru vždy rád zabrousí ke stánku s pelmeněmi − vařenými taštičkami z mouky a vajec s masovou náplní. Tahle specialita pochází z Východu a v Rusku, Gruzii či třeba na Ukrajině si ji lidé s oblibou dopřávají právě na ulici nebo v bistrech s rychlým občerstvením. V české metropoli však kamenný podnik tohoto typu dlouho neexistoval, nebo byl alespoň velmi dobře schován. O to větší měl Gourmetguru radost, když nedávno objevil Pelmeňárnu ve Štěpánské ulici. Koncem loňského roku ji tu otevřela mladá ruská majitelka Olga Shatilová s rodinou. Servírují zde 10 druhů pelmení, sladké i slané, s masem i bez něj. Gourmetguru doporučuje sibiřské pelmeně s vepřovým a hovězím masem, jsou senzační.

Zbývá vám ještě 50 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se