V centru Prahy se otevírá strašidelný dům Fear House. Na svědomí ho mají provozovatelé hororového baru, který v pražské Vodičkově ulici funguje od minulého měsíce. Nápad vznikl při návštěvě haunted housu v New Yorku – strašidelného domu, ve kterém prý přebývají duchové zesnulých. "Spojení s barem nám připadalo perfektní," říkají zakladatelé českého Fear Housu.

Podnik patří zakladatelkám Leoně Nejedlé a Lence Součkové. Z menší části ho spoluvlastní také podnikatel Martin Nejedlý, který stojí také za dalšími pražskými gastronomickými provozy – distribuční společností Premier Wines & Spirits, designovou restaurací Grand Cru, gastrobarem Monarch či bistrem Premier Mercato.

Fear House bude fungovat od pátku 5. května. Gourmetguru se těší, že navštíví bar s hororovými rekvizitami, nají se, dá si drink. Na jídelním lístku ho zaujaly burgery – při návštěvě nejspíš zvolí "Hannibala" s kachním masem, nakládanou mrkví, bílou ředkví a pikantní wasabi-hoisin majonézou. I další jídla mají tematické názvy - Havraní křídla jsou pálivá kuřecí křídla s celerem, mrkví a sýrovou omáčkou, pod názvem Elm Street se skrývá burger s gratinovaným kozím sýrem, rukolou, červenou řepou a cibulovým džemem.

Gourmetguru se také chystá vyzkoušet prohlídku strašidelných podzemních prostor. Před vstupem do nich si návštěvníci vyberou z osmi možností, čeho se nejvíce bojí, a čtvrthodinovou prohlídku dostanou "na míru". Do podzemí se vchází po malých skupinkách o nejvýše čtyřech lidech. Kdo chce strašidelný zážitek dopřát přátelům, může je nechat do podzemních prostor "unést".

Vstup do baru není omezený věkem, do Fear Housu však mohou návštěvníci až od 15 let věku, případně od 10 let v doprovodu dospělého, nejlépe rodiče. Vybrané prohlídky jsou přístupné od 18 let.

Gourmetgurua zaujala také možnost zarezervovat si Fear House pro oslavu nebo večírek. Na ten by přátelé a kolegové jen tak nezapomněli!