Moderní vinařství Johann W v Třebívlicích už dokázalo své nesporné kvality, teď je na řadě noblesní restaurace Ulrika, která by se měla podle přání majitelů vyšvihnout mezi gastronomické špičky regionu.

V nádherné krajině sopek Českého středohoří, jež obklopují slavné Třebívlice, se všechno točí kolem legendárního milostného příběhu, jehož aktéry byli německý básník Goethe a třebívlická baronka Ulrika von Levetzow. Zatímco první dal jméno tamnímu vinařství, po mladé šlechtičně zase pojmenovali restauraci.

Tip:

Při návštěvě restaurace Ulrika rozhodně ochutnejte vína Johann W.

Před nebo po obědě si udělejte výlet na nedaleký hrad Házmburk, na jehož svahu má vinařství Johann W své vinice.

Pocta českým rybám

Šéfkuchař podniku Jan Sochor je fanda do lokálních produktů a pravidelně objíždí farmáře v okolí Třebívlic, od kterých bere maso i zeleninu. A hlavně se jako jeden z mála českých šéfkuchařů důsledně věnuje sladkovodním rybám, které jsou v české gastronomii stále velkou popelkou.

Na jídelním lístku tudíž pravidelně najdete okouny či štiky, přičemž způsob přípravy i přílohy se střídají. Na jaře ji šéfkuchař připravoval v solné krustě, což je ideální způsob, neboť štika je poměrně suchá a díky této úpravě si udrží autentickou chuť jemného rybího masa.