Letos zjara se s rekonstrukcemi restaurací roztrhl pytel a Gourmetguru si toho nemohl nevšimnout. Kromě cukrárny Myšák nebo restaurace La Loca je příkladem také panoramatická restaurace Zlatá Praha v hotelu InterContinental, která vyměnila interiér i gastronomický koncept. Jídlo teď připravuje v duchu "Farm to Table", tedy "z farmy na stůl".

Zlatá Praha jde moderní cestou lokálních produktů, a podporuje tak malé české farmy, rybáře, zemědělce a zahradníky. Šéfkuchař Roman Dolejš a Chef de Cuisine Michal Voldřich Gourmetgurua ujistili, že suroviny vybírají osobně.

Mléko a sýry pocházejí z z biofarmy v Benešově, maso od farmářů z Velkého Meziříčí, Mitrova a Sedlčan a ryby dodává rybářství z Dešné. Med a bylinky získává restaurace z vlastních včelstev a záhonků na střeše hotelu. Gourmetguru se těší, až domácí med ochutná v dezertu nazvaném Čokoládová plástev, kde je čokoláda kromě medu doplněná ovocným destilátem a malinami.

Bílé ubrusy klasického fine-dining stylu z restaurace zmizely, prostírá se bez nich přímo na nových stolech. Nové jsou také podlahy a obklady stěn, které navozují dojem luxusu. Gourmetguru oceňuje, že výhled na Staré Město nikdo nevyměnil, a do restaurace v Pařížské ulici zajde na králičí roládu ze sedlčanské farmy nebo třeba pomalu tažené kuřecí prso z Rašovic.

Máte nějaké čerstvé gastrodrby? Zažili jste v restauracích něco zajímavého? Dejte mi vědět: gourmetguru@ihned.cz.