Do znovuotevřeného podniku ve zrekonstruovaném hotelu Florenc naproti Hudebnímu divadlu Karlín se Gourmetguru chystal už nějakou dobu. Dozvěděl se totiž, že česká restaurace nižší cenové kategorie prošla zásadní proměnou a od února je oděná ve francouzském stylu.

Gourmetguru byl příjemně překvapen, když na něj místo cigaretového kouře a zelených ubrusů čekal luxusní interiér a vůně rozkvetlé levandule. V tu chvíli provozovatelům dokonce odpustil, že ještě tři minuty po půl dvanácté, tedy avizované době otevření, byly dveře restaurace Buvette stále zamčené.

Poté co se Gourmetguru usadil v příjemně chladném interiéru, objednal si okurkovou limonádu z domácích koncentrovaných sirupů. Nejdříve chtěl sáhnout po meruňkové, usměvavá servírka ho však pohotově upozornila na obsaženou skořici a na tu Gourmetguru zrovna chuť neměl.

Následoval farmářský salát s uzeným kachním prsem, ztraceným vejcem a parmazánem. Vajíčko se po rozkrojení krásně rozteklo a kachní prsa byla připravená na jedničku. V dresinku byla cítit výraznější chuť hořčice a náznak česneku, celkový dojem by ale Gourmetguru mohl přirovnat k všudypřítomnému salátu Caesar.

Buvette
Restaurace a bistro Buvette ve francouzském stylu.
Foto: Gourmetguru
 
Máte nějaké čerstvé gastrodrby? Zažili jste v restauracích něco zajímavého? Dejte mi vědět: gourmetguru@ihned.cz.