Nový gastronomický koncept, nová podoba interiéru. Zlatá Praha na střeše hotelu InterContinental se po zásadní proměně znovu otevřela veřejnosti.

Tip:

Zlatá Praha má otevřeno každý den od 16 hodin, v neděli se konají brunche.

Důraz na lokální suroviny z produkce malých farem aneb od farmáře přímo ke stolu, takový je nový koncept legendární Zlaté Prahy, která se může pochlubit magickým výhledem na panorama staroměstských střech. A také úžasnou terasou, která bývá za teplých letních večerů absolutně zaplněná.

Z nabídky:

Ve včelím vosku tažený filet z lososovitého pstruha, řeřichová pěna, nakládaná mrkev, pomerančové želé

360 korun

jarvis_59413ce6498e9b936bd40df9.jpeg

Roláda z mladého králíka, slaninový krém, tvarohovo-bylinkový noček

560 korun

jarvis_59413ce6498e9b936bd40dfd.jpeg

Ryba ve vosku

Kuchařský tým pod vedením Romana Dolejše a Michala Voldřicha objel několik farem a z jejich produktů připravil kolekci nových pokrmů, přičemž hojně využívá také med z vlastních úlů umístěných na střeše hotelu, stejně jako bylinky ze střešní zahrady.

Mezi předkrmy kraluje lahodný filet lososovitého pstruha, který je tažený ve včelím vosku a na talíři ho doprovází řeřichová pěna, nakládaná mrkev a pomerančové želé, další volbou je lehce zauzený tatarák z anguse z farmy Mitrovský dvůr na Vysočině.

Jak barví inkoust