Letní těstoviny v Café Záhorský

Dejvický podnik Café Záhorský, který zahrnuje kavárnu, bistro a pekařství, otevřel před dvěma lety právník Matěj Záhorský s manželkou. Záměrem majitelů bylo nabídnout ve čtvrti místo, kde se budou sousedé i lidé ze širšího okolí potkávat u dobrého jídla, kávy nebo vína.

Rekonstrukce prostor patřících Praze 6 proběhla podle návrhu architektky Magdaleny Rochové a interiér dostal hlavní cenu v soutěži Interiér roku 2015 pořádané Institutem bytového designu. V kavárně se konají také vernisáže nebo koncerty.

Menu je bohaté především na snídaně, které se v Café Záhorský podávají ve všední den od osmi do jedenácti hodin a o víkendu až do čtyř odpoledne, vzhledem k oblíbenosti brunchů. V nabídce je ale vždy i několik hlavních jídel obměňovaných denně i měsíčně. Co se týká vína, podnik se zaměřuje především na česká, slovenská a italská od malých vinařů. Piva na čepu pocházejí z malých rodinných pivovarů Záhora a Hendrych.Linguine s bazalkou, citronem, cherry rajčátky a parmazánem v Café Záhorský

Gourmetguru se do Café Záhorský vydal v odpoledních hodinách, kdy byl podnik hodně plný, pozorná servírka ale ihned přispěchala s jídelním lístkem. Speciální srpnové menu zahrnovalo burger, těstoviny a salát a Gourmetguru zvolil letní linguine s bazalkou, citronem, cherry rajčátky a parmazánem. Linguine, těstoviny tvarem podobné placatým špagetám, byly připravené "na skus" a Gourmetgurua velmi zasytily. Čerstvá rajčata pokrm osvěžila, parmazán v jemných hoblinkách dochutil a lístek bylinky přidal oku lahodící tečku.

Gourmetguru se také zajímal, co majitelé plánují v kavárně do budoucna. "Trochu více se zaměřit na výrobu vlastních dortů či jiných cukrářských výrobků," doplnil Matěj Záhorský.