Kvalita služeb ve Špindlerově Mlýně se za poslední dekádu výrazně zlepšila. Jedním z nejlepších hotelů ve městě je Harmony Club, ve kterém se snoubí kvalitní gastronomie s příjemným prostředím a báječným wellness.

Tip:

První zářijový víkend se ve Špindlerově Mlýně uskuteční kulinární festival zaměřený na prezentaci tradičních krkonošských jídel.

Na zvýšený zájem o lokální produkty a místní speciality reagují i horské hotely, které se vracejí ke kořenům a do své nabídky stále častěji zařazují tradiční krkonošské pokrmy. Za příklad může posloužit restaurace hotelu Harmony, kde mohou hosté ochutnat nejen legendární kulajdu, ale také tradiční krkonošské kyselo připravené z chlebového kvasu, brambor, hub a míchaných vajec.

Sněz, co chceš

Z nabídky:

Kyselo. Polévka z chlebového kvasu, brambory, houby, vejce

75 korun

jarvis_5994117b498e42ee6f2a598a.jpeg

Hřbet ze selátka pečený na černém pivu s cibulí, zelný salát

220 korun

jarvis_5994117b498e42ee6f2a598e.jpeg

Filet ze štiky se zeleninovým kuskusem a citronovou pěnou

235 korun

Šéfkuchař Harmony Clubu se snaží co nejvíce využívat kvalitní sezonní suroviny, a to nejen v restauraci a la carte v prvním patře, ale také v bufetové restauraci v přízemí, která je oblíbená i pro své bohaté "horalské" snídaně. A třeba večer zde nabízejí lahodnou hovězí květovou špičku či pečenou kachnu, a to v populárním "systému" sněz co zvládneš.

Játra s malinovou omáčkou

Přestože většina hostů dává přednost bufetovému stylu, nás oslovila restaurace v prvním patře, v jejíž nabídce vedle řady krkonošských specialit najdete v rámci předkrmů třeba foie gras s malinovou omáčkou či marinovanou červenou řepu s piniovými oříšky a zapečeným kozím sýrem.

Sele na černém pivu

V kategorii hlavních jídel je velmi oblíbená chobotnice s pečenými rajčaty a pastinákem či grilovaný losos s černým sépiovým rizotem, my jsme však zabrousili do vod tradiční české kuchyně a ochutnali výtečný hřbet z mladého selátka pečený na černém pivu, který potěšil jemnou a křehkou chutí mladého vepřového masa. A bodovala také výtečná štika podávaná s kuskusem a citronovou pěnou. V nabídce je také poměrně pestrá kolekce zajímavých moravských i světových vín.

Návštěva bunkru

Závěrem ještě připojme jednu nekulinární aktivitu − v hotelu můžete navštívit nové Muzeum studené války, které vzniklo v rozsáhlých prostorech podzemního protiatomového krytu, určeného pro politické elity komunistického režimu.

Podívejte se, jak v restauraci Harmony ve Špindlerově Mlýně připravují krkonošské kyselo:

Zkuste poctivé tradiční krkonošské kyselo. Recept na skvělou polévku

Šéfkuchař hotelu Harmony ve Špindlerově Mlýně Aleš Rybníček nám doporučil místní výborné a tradiční krkonošské kyselo. Stačí kvásek, brambory a houby.

Rozhovor se šéfkuchařem: Aleš Rybníček

Bez čeho se v kuchyni neobejdete a proč?

Bez konvektomatu, bez dobrého a fungujícího týmu. Také určitě nesmím zapomenout na čerstvé suroviny a ze strojů přístroj na přípravu sous vide.

Adresa:

Harmony Club Hotel

Bedřichova 106
Špindlerův Mlýn
www.harmony­club.cz

S jakou surovinou či ingrediencí nejraději pracujete a proč?

S kvalitním vyzrálým hovězím masem jak českým, tak ze Severní či Jižní Ameriky a nerad bych zapomněl na vyzrálé hovězí z Austrálie. Samozřejmě rád uvítám jakékoliv novinky či trendy v oblasti gastronomie.

Do jaké české restaurace byste vzal své přátele a co byste jim doporučil ochutnat?

Jednoznačně do restaurace pod vedením pana Sahajdáka − La Degustation Bohême Bourgeoise. Jejich desetichodové menu párované s víny je pro mě naprosto nezapomenutelný zážitek.

Podívejte se, jak v restauraci Harmony ve Špindlerově Mlýně připravují selátko se zelím, cibulkou a bramborem:

Ochutnejte selátko z Krkonoš. Se zelím, cibulkou, bramborem a budete se oblizovat

Šéfkuchař Aleš Rybníček z horského hotelu Harmony ve Špindlerově mlýně nám ukázal, jak na tradiční české jídlo. Zkuste sele se zelím, cibulí a opečeným bramborem.