Když michelinský šéfkuchař netrpí závratí

Od 1. do 10. září mají všichni návštěvníci metropole příležitost poobědvat či povečeřet vysoko nad Prahou. Zvláštní plošina s jeřábem se totiž zabydlí v Riegerových sadech na Vinohradech, odkud − tedy z výšky 50 metrů nad zemí − je nádherný výhled na město a Hradčany, a to zvláště při západu slunce. Kulinární část neobvyklého zážitku zajistí zkušený vídeňský šéfkuchař Roland Huber, jenž si za své umění vysloužil michelinskou hvězdu. Obědy bude koncipovat jako tříchodové, večeře budou mít čtyři chody. V čase západu slunce vyjde jeho večeře na necelé čtyři tisíce korun, dříve nebo později bude stát od 3245 do 3495 korun, oběd 1595−1695 korun. Můžete si ale třeba jen objednat drink či bublinky v oblacích. To je možná vůbec nejlepší způsob, jak odolat závrati.

Vítejte v luxusní restauraci na D1

Otevřít luxusní restauraci hned vedle kasina, a ještě ke všemu na dálnici působí trochu jako troufalost. Gourmetguru se proto vypravil do Brna, aby se přesvědčil, jak takhle symbióza může fungovat. Restaurace Signature otevřela totiž nedávno přímo u exitu 182. Šéfkuchařem je tu Pavel Veltruský, který získával zkušenosti v hotelech Marriott a tříhvězdičkové britské michelinské restauraci, naposledy působil v pražské Salabce. Gourmetguru ochutnal nejprve jeho studený hráškový krém s uzeným lososem. Polévka překvapila jemnou chutí s výrazným tónem uzené ryby. Následovaly domácí gnocchi carbonara s opečenou slaninou a syrovým žloutkem uprostřed. A protože si Gourmetguru jen málokdy odpustí kachnu, menu završil grilovaným foie gras s pečeným ovocem. To ovšem nemělo chybu. "Náš záměr? Neustále překvapovat," slibuje spolumajitel Lumír Sendrei.