Jižanské kuře z Dejvic

Americké kuře na jižanský způsob slibovala už několik měsíců před svým červencovým otevřením nová restaurace Chickin v pražských Dejvicích u stanice metra Hradčanská. Gourmetguru ji nyní navštívil a ochutnal místní specialitu: stehno marinované v podmáslí, obalené v křupavém pikantním těstíčku. Po prvním soustu namočeném v pálivé omáčce ho nezklamal ohníček, který byl u ní v nabídce nakreslen. Potěšily také mexická limonáda a káva v americkém stylu − ve velkém šálku. Krátké espreso tady nečekejte. Kromě stehen z farmářských kuřat si zde můžete objednat i křídla nebo stripsy, omáček je samozřejmě spousta. A s prázdným žaludkem odsud neodejde ani vegetarián − připravují zde také tofu a sýrové kousky. Chickin má kupodivu i ekologické ambice, neboť před pár dny v restauraci umístil kompostér, s jehož pomocí se zbavuje organického odpadu. Nečekaná kombinace, ale proč ne.