Páteční předpověď počasí není nejpříznivější. Déšť ale organizátorům akce Dinner in the Sky, respektive Brunch nebo Lunch, na který jsme přišli, nevadí. Plošina s kuchyní a hosty, kterou vyvezou jeřábem do výšky 50 metrů, má nad sebou stříšku. Silnější vítr nehrozí, ve vinohradských Riegerových sadech se proto po skleničce sektu v zázemí přesouváme přímo k plošině.

Pečené červené krevety s vinaigrette zálivkou s limetkami připravil na akci Lunch in the Sky vídeňský michelinský šéfkuchař.Jakmile nás obsluha připoutá, vyrážíme pomalu nahoru. Ve výšce 50 metrů nad zemí pak číšník nadzvedne poklopy na talířích a můžeme se pustit do prvního chodu, jímž jsou pečené červené krevety s vinaigrette zálivkou s limetkami. Jídlo je skvostné, krevety se jen rozpadají. Všichni naši spolustolovníci si užívají výhled na Prahu, vzhledem k počasí pravda trochu zamlžený, a číšník je na přání ochotně fotí.

Telecí “Tafelspitz” se saké, konfitované šiitake, Fregola Sarda a květák na akci Lunch in the skyHlavním chodem je skvělý telecí "Tafelspitz" se saké, konfitovaná asijská houba šiitake neboli houževnatec jedlý, česky také doslova "elixír života". Pokrm doprovází kulaté italské těstoviny Fregola Sarda a květák. Všechny složky skvěle ladí, co také jiného čekat od michelinského šéfkuchaře, poznamenává jedna z přítomných dam. Jiná návštěvnice dodává, že díky sedačkám, ve kterých jsme připoutáni, může alespoň na chvíli rezignovat na bonton a pohodlně se u jídla opřít.

Maliny s posypkou, zázvor, shiso a ličiTečkou na závěr je výtečný dezert složený z malin s posypkou, zázvoru, lístků rostliny shiso, u nás známé jako perila, a ovoce liči. Pro dezert se nečekaně vracíme na chvíli na zem, vzápětí ale vyjíždíme zpátky nahoru, kde ho kuchař ještě doupraví. Fine dining v oblacích neutrpí žádnou újmu. Když plošina pomalu sjede zpátky na pevnou zem, ozývá se potlesk pro šéfkuchaře Rolanda Hubera.