Paprika s Davidovou hvězdou

Na nové bistro s názvem Paprika narazil nedávno Gourmetguru poblíž pražského náměstí Míru. Vlastní ho dva izraelští kamarádi, kteří se seznámili před dvěma lety v Praze. Spontánně je napadlo otevřít podnik s izraelskými specialitami, které budou sami připravovat podle rodinných receptů tak, jak je znají z domova. Profesionální gastronomické vzdělání sice nemají, ale rádi vaří pro své nejbližší. "V Izraeli se každý pátek rodiny a kamarádi schází na velkou večeři, shabbat. A tak se jídlo pro Izraelce stává nejen gastronomickým, ale i kulturním a společenským zážitkem," vysvětlují majitelé Gal a Yadin. Nyní zkouší, co z jejich nabídky zákazníkům zachutná nejvíc, a menu upravují podle poptávky. Nedávno začali například připravovat bezlepkový falafel, který Gourmetguru může doporučit, a brzy by se měl v jídelním lístku objevit také tabbouleh salát.

Citronový, nebo levandulový?

Nový podnik s donuty před pár týdny otevřeli manželé Mahrovi na náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze. Nabídku prý ve svém Donut shopu obměňují každý týden, přičemž jako stálice si zvolili oblíbené koblihy s polevou čokoládovou, levandulovou nebo kokosovou, ale také tou z arašídového másla nebo plněné borůvkami. Všechny jsou natolik velké, že Gourmetguruovi, a zajisté nejen jemu, ke svačině spolehlivě stačí. Majitelé ještě Gourmetguruovi prozradili, že v Donut shopu plánují i veganskou nabídku. A přibudou prý i donuty bezlepkové.

Máte nějaké čerstvé gastrodrby? Zažili jste v restauracích něco zajímavého? Dejte mi vědět: gourmetguru@ihned.cz. Gourmetguru na Twitteru @GourmetguruHN