Pro všechny místní i turisty půjde o jeden z vrcholů letošní kulinární sezony na Šumavě. Vyhlášená restaurace hotelu Kašperk umístěná přímo na náměstí tohoto starobylého města připravila na víkend 23. a 24. září unikátní akci v podobě burgerového festivalu.

Z nabídky:

1. Bull burger, čedar, cibulová marmeláda, slanina

jarvis_59b9449b498e27acb91aec59.jpeg

2. Big boss burger, cibulová marmeláda, volské oko, čedar, slanina, chilli majonéza, portobello žampion

jarvis_59b9449b498e27acb91aec5d.jpeg

3. Burger s pancettou, čedar

4. Spice burger, modrý sýr, jalapeňos

5. Forest burger, portobello žampion, čedar, lanýžová majonéza, pečené jehličí, chorizo, chilli papričky, grilovaná paprika

6. Barbecue burger, klobáska, rajče, ananas, karamelizovaná cibule, barbecue majonéza

7. Vegetariánský burger s pečenou řepou, dýně, portobelo žampion

8. Dětský cheeseburger Kašperk s karamelizovanou cibulkou a majonézou

Maso z vlastní bourárny

Nejde však o náhodu, neboť šéfkuchař podniku Marcel Onder je vyučený řezník a má na starosti také vlastní bourárnu, kde zpracovává a staří hovězí maso v biokvalitě ze šumavských chovů. A protože má dlouholeté bohaté zkušenosti z Irska, jeho hlavním trumfem jsou právě steaky a burgery, připravované z 200 gramů syrového masa. Vedle vynikající chuti kvalitního hovězího masa bude největším zážitkem kreativní dochucení burgerů, v některých případech značně netradiční a překvapivé.

Kreativní kombinace

Jedním z nejzajímavějších burgerových opusů bude beze sporu barbecue burger, podávaný s klobáskou, ananasem, karamelizovanou cibulí a barbecue majonézou. Bull burger dochutí slanina a cibulová marmeláda, zatímco součástí pikantního spice burgeru bude modrý sýr a papričky jalapeňos. Mezi nejbohatší burgery bude patřit Big Boss s volským okem, slaninou, chilli majonézou a žampionem, stejně jako "lesní" forest burger, v němž je hovězí maso doprovázené lanýžovou majonézou, chilli papričkami, pečeným jehličím, grilovanou paprikou a chorizem.

Pro děti i vegetariány

Nebude ovšem chybět ani vegetariánský burger, jehož náplň se bude skládat z pečené řepy a dýně, či dětský cheeseburger nazvaný Kašperk. Housky na burgery dodává osvědčené pekařství ze Sušice, jako příloha se budou podávat domácí hranolky či domácí chipsy. Cena všech burgerů bude stejná, a sice 249 korun, s výjimkou dětského burgeru, který bude o sto korun levnější.

Bůček s jablky a ořechy

Pokud dorazíte mimo burgerový víkend, můžete vybírat ze stálé nabídky, v níž můžeme doporučit hned několik Onderových specialit. Jednou z nich je křehký, 12 hodin pečený vepřový bok servírovaný s konfitovaným bramborem, jablkovým pyré a kandovanými vlašskými ořechy. Výtečná jsou také hovězí žebra vařená ve vakuu a posléze zapečená v barbecue omáčce či konfitovaná kachní stehna.

Podívejte se, jak v restauraci hotelu Kašperk připravují hovězí pupek s ovocnou salsou:

Do ovocné salsy k hovězímu pupku přidejte panáka rumu, radí šéfkuchař

Šéfkuchař restaurace hotelu Kašperk nám prozradil oblíbený recept. Hovězí pupek s ovocnou salsou. Ke kvalitnímu hovězímu masu se hodí ovoce − a proč ho nevylepšit ještě rumem?

Rozhovor s šéfkuchařem: Marcel Onder

Tip:

V případě, že vám zůstane místo na sladké, zkuste tvarohový dezert s čerstvým ovocem či obrácený koláč ze sezonního ovoce.

Adresa:

Hotel Kašperk

Náměstí 3
Kašperské Hory
www.hotelkasperk.cz

Bez čeho se v kuchyni neobejdete a proč?

Neobejdu se bez kvalitních surovin, pohodových spolupracovníků a hlavně bez hromady masa.

S jakou surovinou či ingrediencí nejraději pracujete? A proč?

Nejraději pracuji s hovězím a kachním masem, protože snesou velkou škálu různých úprav, postupů a chutí.

Do jaké české restaurace byste vzal své přátele a co byste jim doporučil ochutnat?

V Praze zůstávám věrný síti Ambiente, jejíž podniky mě stále baví, v okolí Sušice bych je samozřejmě pozval do naší restaurace nebo na chatu Svatobor.