Každý má nějakou pracovní deformaci. Jakub Krejčík tu svoji během oběda nezapře. Když míchá japonskou polévku miso, jen tak mimochodem poznamená: "Tyhle mořské řasy wakame obsahují hodně fosforu. Určitě by se neměly jíst každý den. Dá se z nich ale získat vysoce výživný olej. Ten používáme."

Sedíme v asijské restauraci Ha Long v Uhříněvsi na kraji Prahy. Kousíček odtud sídlí firma Jakuba Krejčíka. Vyrábí nutriční nápoj s názvem Mana. "Vyvíjíme ho tak, aby na něm bylo možné přežít ze sta procent, ale jak moc si ho člověk zařadí do jídelníčku, je na něm. Jestli třeba jen místo snídaně, která se tím vyřeší asi za půl minuty, nebo jestli mu bude nápoj sloužit jako celodenní příjem energie," vysvětluje 33letý podnikatel.