Když lehce poučený pijan vína slyší "Chile", není to nic, z čeho by se mu rozbušilo srdce, ale může si to přeložit jako "slušná kvalita za dobrou cenu". Ale u vína někdy přece jen čekáme trochu víc. Chile se však etablovala jako expert dobrého supermarketového průměru.

Přitom je to celkem nespravedlivé. V Chile je víc než 400letá tradice pěstování a výroby vína. Réva, kterou sem pravděpodobně přivezli Španělé, zde našla ideální podmínky: hodně sluníčka i tepla a zároveň čerstvý vítr od Pacifiku.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se