Největší koncentrace stánkařů je tradičně kolem nádraží. Tady to žije od časného rána do hlubokého večera. Desítky stánků a prodavačů, rikšové, cestující, kolemjdoucí. Tady smaží v hluboké vrstvě přepáleného oleje zeleninu v těstíčku a z černé, léta nemyté pánve se vznáší štiplavý kouř, hned vedle se v jiné pánvi kroutí slaboučké placičky papadamu. Šedivý chlapík se špinavýma rukama je vytahuje z oleje, balí do novin a podává zákazníkům. Musíte se rozhodnout. Tady a teď. Buď překonáte strach a začnete společně s místními ochutnávat, nebo už navždy zůstanete v pozici diváků.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se