Martin Kuciel je hubený jednatřicetiletý muž. Na českém internetu se ale pod přezdívkou Cuketka stal nepřehlédnutelným fenoménem. Za pět let se tomuto vystudovanému lékaři podařilo vybudovat nejčtenější foodblog v Česku a nyní slaví úspěchy i se svým novým projektem Scuk.cz. Rozhovory téměř neposkytuje, ale pro Hospodářské noviny udělal výjimku: už proto, že od 1. května budou jeho Scuk a iHNed.cz spolupracovat.

HN: Jídlo je vaše velké téma už víc než pět roků. Co máte ve spíži a ledničce za každých okolností?

Moje úchylka jsou tuky. Potřebuju mít úplně všechno z toho základního spektra: špek, dobré české máslo, sádlo, olivový olej....čím víc tím líp. Jeden z relativně nových objevů je omáčka usukuči. Nemá úplně výraznou chuť, ale je v ní vysoký podíl soli. Teď ji cpu úplně všude, je to levný zdroj umami, jak Japonci označují pátou „chuť“ vedle hořské, sladké, kyselé a slané.

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se