E 249 - E 252 dusitany nebo dusičnany
Stabilizují přirozený hemoglobin v mase, a dávají mu tak růžové zbarvení.
E 120 kyselina karmínová čili košenila
Extrakt ze samičích tělíček jihoamerického hmyzu Dactylopius Coccus Costa barví maso do červeného odstínu.
E 338, 339, 340, 343 kyselina fosforečná a její soli
Maso díky nim lépe váže vodu.
E 407 karagenan
Je vyráběn z mořských řas. Díky němu maso v šunce a dalších uzenářských výrobcích lépe váže vodu.
E 407a guma euchema
Extrakt z červených řas. Díky němu maso v šunce lépe váže vodu.
E 415 xantan
Polysacharid, díky němuž maso lépe váže vodu.
E 450 - E 452 polyfosfáty
Díky nim maso lépe váže vodu.
E 620 - E 625 glutamáty
Dodávají masu "masitou" chuť.
E 630 a E 631 inosáty
Dodávají masu "masitou" chuť.
maltodextrin nebo dextrodyn
Zjemňují chuť masa.