Italové čelí dlouhé a tvrdé zimě, a mají přitom mnohem hlouběji do kapsy. Kvůli ekonomické krizi proto znovuobjevují levné, tradiční recepty svých předků, píše italský dopisovatel Guardianu Tom Kingston.

Polévky ze starého chleba nebo vepřová játra se běžně na jídelních lístcích michelinských restaurací v Londýně, Paříži nebo v Římě neobjevují. Ale i v nich už se začíná projevovat aktuální trend objevování starodávných receptů, které se dají uvařit za zlomek ceny mnoha moderních pokrmů.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se