Alto Adige čili Jižní Tyrolsko je proslavené jako region zaslíbený lyžařům. Pro mě je ale hlavně rájem gastronomickým. Seznam zdejších vyhlášených surovin a jídel je dlouhý jako Lovosice a způsob, jakým se tady nenuceně prolínají tři gastronomické tradice, je prostě odzbrojující. Při posledním výletě pod štíty Dolomit jsme nedělali skoro nic jiného, než jedli.

Místní domácí kuchyně není žádnou haute cuisine, ale je echtovní, sedlácká, nešizená. Vždyť poctivými a velmi vydatnými jídly doplňovali energii tyrolští horalové mezi pasením dobytka a prací na poli.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se