Medailonky z vepřové panenky pečené v mandlové krustě s velikonoční nádivkou, kůzlečí roládu s domácí nádivkou a krémovým špenátem nebo jehněčí pečeni na rozmarýnu mohou ochutnat návštěvníci čtvrtého ročníku Festivalu chutí, tentokrát s podtitulem Jarní speciality šéfkuchařů.

Gastronomický festival začíná dnes ve dvaceti vybraných restauracích v pěti městech ČR a potrvá do 21. dubna.

"Je čas přivítat jaro a pochutnat si na jarních dobrotách, jako je třeba králičí maso, velikonoční nádivka či kopřivový krém," řekl ředitel festivalu Pavel Suchánek.

Festivalu se zúčastní 20 restaurací; 14 z Prahy, dvě z Brna a z Ostravy a po jedné z Brandýsa nad Labem a Průhonic. Šéfkuchaři těchto restaurací připravili pro festival speciální tříchodová menu za cenu 290 korun.

"Některé restaurace se účastní našich festivalů pravidelně, ale máme tu i nově zařazené restaurace, jako například Felicita v Brandýse nad Labem nebo Buena Vista v Ostravě," řekl Suchánek. Podle jeho zkušeností do každé z přihlášených restaurací přijde zhruba 150 lidí, kteří si objednají speciální festivalové menu.

Více informací na www.festivalchuti.cz.