Nejsem si jistá, kdy přesně k téhle změně došlo: ještě před pár lety jídelníčky horských bud v Krkonoších stály na instantních polévkách a mražených polotovarech, dnes je situace radikálně jiná. Jako by si chataři uvědomili, že spoustu věcí zvládnou sami a nemusí se spoléhat na předpřipravené pytlíky.

O jak velkou změnu se jedná, si uvědomíte, třeba když vyrazíte z Janských Lázní přes Černou horu dále po hřebenu. Z Lesní boudy se stala ekofarma, kde můžete ochutnat domácí kozí sýry a speciality z jehněčího, o kus dál na Lyžařské boudě servírovali v zimě nepřekonatelnou kachnu se zelím, na Klínovkách pečou domácí chleba a na Luční boudě koláče a housky.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se