reklama
reklama
16. 7. 2012 | poslední aktualizace: 16. 7. 2012  12:51
Smažená zmrzlina z restaurace U smrku

Do restaurace U smrku se chodí na zmrzlinu smaženou v koblihovém těstě

Podnik je to sice zastrčený kousek od hlavní ulice, ale lidé si do restaurace U smrku cestu nacházejí už celých dvacet let. Příjemný interiér oživují akvária se sladkovodními rybami, bílé ubrusy a prostírání signalizují, že zde se o své hosty starají s ochotou.
Čtěte více o: jídlo | restaurace | gastronomie
Zmrzlina smažená v koblížkovém těstíčku s vanilkovým krémem nebo malinami patří U smrku k oblíbeným specialitám.
Zmrzlina smažená v koblížkovém těstíčku s vanilkovým krémem nebo malinami patří U smrku k oblíbeným specialitám.
foto: HN - Jiří Koťátko

Menu restaurace U Smrku v městečku Jeneč je poměrně obsáhlé a chvíli trvá, než se jím prokoušete až na konec.  Na jídelním lístku se tak střídají klasické české pokrmy s těmi mezinárodními. Pochutnat si tak můžete na jednoduchém candátovi na másle a kmínu či na divoké kachně plněné drůbežími játry se žampionovým přelivem.

Menu obsahuje i jídla asijské provenience. Dát si tak můžete výborné tygří krevety obalované v japonské mouce s pikantním dippem nebo masovou směs Tandoori.

reklama

Nejvyhlášenější je ale restaurace svými dezerty, z nichž nejzajímavější je smažená zmrzlina. Čokoládová nebo vanilková, buď s vanilkovým krémem, nebo s malinami a šlehačkou. "Zmrzlina je obalena v koblížkovém těstíčku a pak osmažená. Lidé si tuto kombinaci moc pochvalují," láká šéfkuchař a majitel podniku Pavel Eiselt.

Vaří už přes třicet let a jeho restaurace funguje v Jenči u Prahy téměř dvacet let bez přerušení, přestože strávil několik let v cizině: "Na restauraci jsem dohlížel po telefonu a občas jsem přijel na kontrolu. Díky mým zaměstnancům se udržela, za což jim patří můj dík."

HN: Na jaký styl kuchyně se zaměřujete?

Nespecializujeme se na konkrétní kuchyni. Jsme na malém městě a zde je lepší a jednodušší mít širší záběr. Vaříme mezinárodní kuchyni, kde by si měl každý něco najít.

HN: A k jaké kuchyni máte vy sám nejblíže?

Za třicet let, co vařím, se trendy pořád střídaly. Musím říci, že mě baví vše, co je nové nové. Z toho si "vyškubnu" to nejlepší a samozřejmě si to přizpůsobím obrazu svému, aby na jídlech byl znát můj rukopis. Hodně jsem si ovšem oblíbil asijskou kuchyni.

HN: Kde nakupujete a jak garantujete kvalitu a čerstvost surovin při vašem obsáhlém jídelním lístku?

Restaurace, jako jsme my, nemají takovou šanci jako podniky v Praze, kde stačí vyrazit ráno na trh a nakoupit tu nejčerstvější zeleninu a ovoce. Já musím mít perfektní dodavatele a ty naštěstí mám. Například pana Šanderu, který mi dováží zeleninu. Ať si napíšu a vymyslím cokoliv, jsou schopni to do dvanácti hodin objednat, získat a přivézt sem. Restaurace žije jen díky nim.

HN: Máte na menu i nabídku ryb. Ty vozíte odkud?

VÍCE O JÍDLE

Zase musím zmínit svého skvělého dodavatele Mořské potvory Postoloprty. Zásobují nejlepší hotely v Mariánských Lázních v Karlových Varech. Dovezou mi vždy naprosto čerstvé ryby.

 

HN: Jakou další restauraci, kromě té vaší, byste doporučil pro manažerský oběd?

Doporučil bych restauraci Al Capone v Mníšku pod Brdy.

 

reklama
Zobrazit náhled
Zbývá 1000 znaků
Jak co (Miroslava S.)
U Smrku jsme byli letos 1/2014. Umí dobře klasiku co byla za komoušů....
Omáčka ÚHO (Lucie)
V restauraci U smrku jsem byli na obědě, celkem 12 lidí, z toho...
Do restaurace U smrku se chodí na zmrzlinu smaženou v koblihovém těstě (šlomo mesároš)
To se rozteče.
fake (ww)
blbost dyt se to musi roztyct
Re: Do restaurace U smrku se chodí na zmrzlinu smaženou v koblihovém těstě (111)
kdyz nevis a neznas tak nepis
Zobrazit diskusi
Nejčtenější
reklama
reklama
reklama
reklama