Je to asi rok, co jsem na tomto místě psala o úskalí levného sushi: takového, co na něj můžete zajít každý den, ale musíte se smířit s nízkou kvalitou. Doba pokročila a trh se sushi obohatil nový fenomén: chabé a drahé. Za cenu dobrého sushi si nyní můžete koupit i podprůměrné.

Příkladnou ukázkou tohoto zajímavého trendu je restaurace Tobiko, která se nachází v ulici nad spletitým kolejištěm pražského hlavního nádraží. Podnik dostal jméno po kaviáru z létajících ryb, jedné z oblíbených ingrediencí pro přípravu sushi. V Praze ho seženete celkem snadno. Proto bylo celkem překvapivé, když tuto estetickou třpytivou delikatesu při žádné z našich návštěv neměli. Nedomohli jsme se ani kalíšku saké, Tobiko místo něj nabízí výrazný merlot a aromatické rulandské šedé - lehkou chuť sushi by obojí spolehlivě zabilo.