Když jsem před časem v našem listě psala o půvabech balkánské kuchyně, často se mi do textu pletlo slovo oheň. Tedy spíš vůně ohně. Ta je totiž něčím, co mám s masem dělaným v téhle části Evropy neodmyslitelně spjato.

Po ohni voní vzpomínky z malého kiosku v podhorské dědince Gusinje, kde se na grilu škvířily šištičky čevapů, stejně pro mě voní loňské dny v Sarajevu, kde jsem se tam a zpátky projedla nabídkou čevabženice Željo. Mleté maso opečené na grilu je na Balkáně jedním ze základů kuchyně a mimo tenhle region ho v autentické podobě ochutnáte jen málokde.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se