Nabídka mořských ryb v dobré kvalitě na našem trhu utěšeně roste. Doba, kdy byl nákup jakékoliv čerstvé ryby komplikovanou akcí na půl dne, už je ve větších městech definitivně minulostí. Místo obíhání obchodů teď častěji přicházejí příjemnější problémy: jakou rybu vybrat nebo jak přesně ji upravit.

Léto je ideálním obdobím, kdy si pustit do kuchyně oploutvené suroviny a začít experimentovat s čerstvými bylinkami, lehkými marinádami, zeleninou čerstvě sklizenou ze záhonu nebo balkonových truhlíků. Pokud se vám v kuchyni sejdou třeba rajská jablíčka a losos, přidejte ještě petrželku a česnek a za půl hodiny můžete servírovat oběd. Pevné maso lososa snese i výraznější omáčky, udělat ho můžete třeba také na víně.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se