Losos na různé způsoby je nejčastější rybou na stolech v českých restauracích. A to i přesto, že povědomí o jeho nutričních hodnotách prospěšných lidskému tělu oproti skutečným mořským rybám je trochu nadnesené. O tom, že je zdravý a na jídelníček patří, ale rozhodně není sporu.

"Losos dobře chutná, je téměř bez kostí a navíc dobře vypadá," vysvětluje oblibu ryby Petr Stádník, šéfkuchař společnosti Makro. Ta je společně s Asociací kuchařů a cukrářů České republiky nováčkem letošního foodfestu. A do zahrady Trojského zámku tak přenáší i české mistrovství ve filetování čerstvého lososa.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se