Průhonice se v posledních letech staly oblíbeným gastronomickým centrem na východním okraji Prahy, kam směřují stovky nadšených gurmetů. Jedním z nejlepších podniků v obci je restaurace v průhonické Sokolovně, která nabízí špičkovou podobu moderní gastronomie.

Restaurace v Sokolovně má obrovský potenciál především díky propojení gastronomie, sportu a relaxace, neboť v precizně rekonstruované budově pocházející z roku 1931 dnes funguje široká škála nejrůznějších služeb.

Tím hlavním pilířem je samozřejmě prvotřídní gastronomie, která je rozdělena do dvou prostor. V přízemí funguje Kafe restaurant, jenž je otevřen už od rána a slouží jak na pracovní snídaně, tak na příjemné pracovní obědy. V podkroví je pak romantická restaurace Gourmet Club Grenier, která se využívá na večeře.

Z nabídky

Carpaccio z jeleního hřbetu s konfitovaným česnekem a pečenými vinnými hrozny s třtinovým cukrem a balsamikem    229 korun

 

Mufloní hřbet pečený dorůžova, hříbkové italské risotto, dýňová espuma    399 korun

 

Kančí řízek z pečeně s tradičním bramborovým salátem   289 korun

 

TIP

 

Z dezertů je velmi oblíbený čokoládový dort z hořké čokolády s pomerančovým krémem. Zajímavou kuriozitou je možnost objednat si výrobu dortu ozdobeného jedlou fotografií.

Obě restaurace mají společnou kuchyni i šéfkuchaře Ladislava Doušu. Ten se zaměřuje na kreativní podobu moderní gastronomie a rád pracuje s mořskými rybami, foie gras i kvalitním hovězím masem a zvěřinou. A protože neodbývá ani food styling, každý pokrm je svým způsobem unikátním „dílem“ připraveným z těch nejlepších surovin.

K jeho oblíbeným specialitám patří nejrůznější úprava jater foie gras či vyhlášená svíčková, na niž se spousta hostů pravidelně vrací. Stálé menu doplňuje šest až osm sezonních pokrmů, které se mění zhruba každý měsíc.

V současné době je základem sezonní nabídky fantastická zvěřina, jež v posledních letech přichází v Česku do velké módy. V polovině listopadu ji vystřídá svatomartinská husa a od 18. listopadu budou na jídelním lístku speciality ze slávek, krevet a ústřic.  

Zbývá vám ještě 60 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se