Z nabídky

Zprudka opečené mušle sv. Jakuba s květákem, ořechy, rozinkami a kapary 465 korun

Halibut pošírovaný v olivovém oleji s černými lanýži, křupavou slaninou, bramborovou kaší s francouzskou hořčicí a zeleninovou pěnou 895 korun

Tip

Do konce března mohou hosté ochutnat unikátní pětichodové menu připravené z polární tresky, která se loví jen v zimě.

Jen málo podniků v metropoli má takové jméno jako malostranský Kampa Park. Stálice pražské finediningové scény oslavila loni na podzim kulaté, dvacáté výročí existence. A stále patří mezi absolutní špičku tuzemské gastronomie.

Výjimečnost Kampa Parku spočívá v kombinaci několika faktorů. Tím prvním je bezesporu fantastická lokace v samotném cípu Kampy, takže v jednom salonku můžete sedět nad Čertovkou, zatímco ve velké zasklené a zateplené terase hosté sedí jen metr nad hladinou Vltavy a mohou se kochat úchvatným výhledem na Karlův most.

A když k tomu připojíme dvacetiletou zkušenost s nejvyšší gastronomií, profesionální servis a vybroušenou kuchyni Marka Raditsche, je jasné, že Kampa Parku stále patří nálepka jednoho z nejluxusnějších podniků metropole, který díky své výlučnosti přitahuje nejen Pražany, ale především turisty a tzv. expaty.

Koňaková omáčka

Přestože menu se pravidelně mění a šéfkuchař několikrát v roce představuje zajímavé novinky, jako je třeba tuňákové carpaccio s foie gras a uzenými kachními prsíčky či grilovaná chobotnice se stročkem, zvolili jsme tentokrát obrácený přístup a zapátrali po legendárních jídlech, která jsou natolik oblíbená, že se na menu drží dlouhá léta. Prostě a jednoduše osvědčené stálice, které nikdy nezklamou.

V Kampa Parku jich najdete hned několik. Zřejmě největší stálicí je hovězí steak marinovaný v olivovém oleji s tymiánem, obalený v drceném pepři a tradičně servírovaný s glazovanou cibulkou, bramborovým koláčkem a lahodnou koňakovou omáčkou. Ten je v nabídce 20 let a patří mezi absolutně nejúspěšnější jídla podniku.

Jahodové cappuccino

Statečně mu sekunduje skvostný halibut pošírovaný v olivovém oleji a podávaný s černými lanýži, bramborovým pyré dochuceným francouzskou hořčicí, křupavou slaninou a zeleninovou pěnou, který patří mezi největší hity hlavně u ženské části publika a je na menu také už nějakých 15 let.

Vyhlášeným předkrmem jsou zprudka opečené jakubky, servírované s květákem, ořechy a kapary. A legendou mezi dezerty je famózní jahodové cappuccino s vanilkovou zmrzlinou, lesním ovocem a snítkou levandule, kterou obsluha před hosty zapálí, čímž umocní celkový dojem z této mimořádně oblíbené pochoutky.

Podívejte se, jak se v Kampa Parku připravuje halibut pošírovaný v olivovém oleji s černými lanýži:

Delikátní pošírovaný halibut s lanýži od Marka Raditsche

Světoznámí vinaři

Majitel Kampa Parku Nils Jebens je velkým znalcem vín a zakládá si na tom, že ve své restauraci nemá jen nějaký omezený výběr "neznámých" vinařů, ale opravdové ikony, tedy ta nejlepší vína od světoznámých vinařů z různých koutů světa, takže platí celkem příjemné pravidlo, že ať si hosté vyberou cokoli, nemohou se splést. Nicméně pár vín přece jen doporučíme.

V nabídce je třeba Ryzlink rýnský 2011 ze Sonberku, který je nástupcem ročníku 2008, jenž získal ocenění časopisu Decanter pro nejlepší suché bílé víno střední a východní Evropy. Zajímavou raritou je Chardonnay od Angela Gaji z Piemontu, který je zřejmě nejslavnějším italským vinařem, byť všichni velebí jeho červené víno. Z červených vín můžeme doporučit skvostné Rosso di Montalcino z vinařství Tenuta Fanti, jehož majitel byl v Itálii opakovaně zvolen vinařem roku a jeho sangiovese ročníku 2012 je mimořádně elegantní.

Zbývá vám ještě 30 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se