Jahoda je zázrak. Bývala jím i v koktejlech, dortech či pohárech cukráren, bister a mléčných barů bez ohledu na režim. Její popularitu nezlomily ani gastronomicky těžké totalitní časy.

Se šlehačkou, jako želé, v bublanině nebo třeba s tvarohem. Ta chuť se prostě nedá zprotivit. Množná i proto, že je spojená s příchodem teplých dnů − až tehdy chutná jahoda tak skvěle. Provází léto, je plná slunce. Taková bombička dobré nálady. Nepotřebuje žádné velké rafinovanosti. Vystačí si sama o sobě. Ať už jde o knedlík, ledový šejk, žloutkový košíček, roládu, dort…  

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se